3 ONLINE PROGRAMMER TIL STUDIET DU BØR KENDE

Mindmap

At tage noter er altid en god ide! Du husker bedre hvad du har lært hvis du skriver det ned. Men i stedet for at bruge den traditionelle måde med at skrive lineært ned kan du bruge mindmaps! Mindmaps aktivere hjernen på en anden måde en den traditionelle måde og hjernen husker det bedre.
Mindmaps fungerer ved at du lave et mønster, det minder lidt om når man laver en brainstorm, som både består af tekst, farver og tegninger og evt. billeder. Du kan bruge mindmaps til meget forskelligt og ikke kun til studiebrug.
Skal du f. eks. planlægge et stort arrangement eller har du brug for at få bedre overblik over din hverdag kan du bruge mindmaps. Eller skal du holde et form for oplæg er mindmaps geniale til at finde ud af om du husker det hele.
Mindmaps vil måske være lidt svære at bruge i starten men det vil ikke tage ret lang tid før du vil finde ud af hvor stor en gavn du kan have af mindmaps.
Og som alt andet i dag findes der selvfølgelig online programmer med mindmaps så du behøver ikke at finde farveblyanter og papir frem for at komme i gang. Du kan derfor også have dine mindmaps med dig overalt og der er ikke chance for de forsvinder i bunken af andre papirer og blokke.

Focusatwill

Er du en af de mange studerende der arbejder bedre med musik i ørerne er det en god ide at gøre bekendtskab med Focus at will.
Focus at will spiller monoton musik der er lavet til at kunne koncentrere sig imens. Hvis du lige nu lytter til Youtube eller Spotify kan du få meget stor gavn af at skifte. Problemet med pop-musik er at det hurtigt kan fange din opmærksomhed hvor Focus at will spiller musik i baggrunden.
Focus at will spiller musik der er baseret på rytmer og beats og der er ingen tale i musikken og dermed ingen forstyrrelser ligesom almindelig musik. Focus at will er altså baggrundstøj der holder dig koncentreret og hvis du samtidig bruger et par lydtætte høretelefoner burde du være godt på vej.
Focus at will findes både i en gratis version eller opgraderet til 30kr. om måneden.

Wordmat

Wordmat er som navnet siger et tilføjelsesprogram til Word. Wordmat henvender sig måske nok mest til studerende der har matematik. Men her er det også meget nyttigt!
Wordmat gør det kort sagt nemmere at lave matematik på en computer som i dag er meget gavnligt da mere og mere foregår på computer.
Det gode ved wordmat er at det bliver tilføjet til Word som en ny fane i toppen, så hver gang du åbner Word, har du automatisk også åbnet wordmat og kan med det samme komme i gang med at bruge det. Den store fordel ved wordmat er også at du nemt kan få grafer, ligninger og andet ind i dit dokument uden at du behøver at åbne andre programmer og skulle til at kopiere det ind i dit dokument.
Ud over det kan du også lave dine beregninger direkte i wordmat uden at skulle til at finde lommeregner frem. Hvis du skriver i et såkaldt ligningsfelt, som i øvrigt også gør det nemmere at skrive ligninger op, skal du bare trykke alt+b og så regner wordmat det ud for dig.
Wordmat kan også løse ligninger, her skal du selvfølgelig være sikker på det er en opgave hvor det er godkendt at et program løser ligningen for dig. Men hvis det er det er det i høj grad gavnligt. Genvejen til at løse en ligning er alt+l.
Men wordmat har også mange andre funktioner som er velegnet til matematikarbejde i forskellige former. Og som det næsten vigtigste er wordmat et gratis program.

Kommentarer